Ако главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск иска да

...
 Ако главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск иска да
Коментари Харесай

Изборът на Сорос на Tesla може да повлече крак

 Ако основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск желае да набере още повече средства, може би има метод да ги получи. В четвъртък стана ясно, че милиардерът вложител Джордж Сорос е вложил 35 млн. $ в конвертируеми акции в Tesla.
Конвертируемите акции дават опцията на вложителите да търгуват с дълга на компанията в подмяна на дял при реализацията им и рискът за вложенията е по-малък, позволявайки им да се възползват от покачваща се цена на акциите на Tesla.

Книжата на Tesla удариха рекордната си стойност през предходната година – 386 $, само че от спаднаха, до момента в който в сряда цената им падна до 286,48 $.

Въпреки че Мъск твърди, че не е нужно производителят на електрически коли да набира повече средства, Wall Street надалеч не е съгласна, а анализаторите считат, че компанията ще има потребност от разпределяне на заеми, в случай че продължава да среща проблеми с осъществяването на личните си цели по отношение на производството на новия модел на Tesla – седана Model 3.

Инвеститорите, които правят оценка предложенията за облигации на компанията с неинвестиционен рейтинг (junk-bond) за предходната година, в този момент са на мнение, че конвертируемите акции са по-изгодни като алтернатива спрямо връщането към пазара с висока възвръщаемост.

„ Това е превъзходен пазар “, разяснява Рос Гербер, основен изпълнителен шеф на Gerber Kawasaki Wealth и Investment Management, който по-рано през тази година закупи конвертируеми акции на Tesla с падеж 2022 година и съобщи, че има интерес към закупуването на още акции.

Инвеститорите на Tesla изпитват съществени подозрения от края на март за опцията на компанията да създаде седана Model 3. Негативно въздействие оказа и наскорошната злополуката, включваща електрически автомобил на компанията, употребявал технологията на Tesla за автопилот.

„ Компанията влага средства с такова високо движение, че повишението на капитала е съвсем неизбежно по време на идващото тримесечие “, твърди Хенри Пийбоди, съпортфолио управител на Eaton Vance Multisector Income Fund, който счита още, че Tesla би трябвало да употребява конвертируеми акции, с цел да усили парите си в брой.

От Tesla не са открити за коментар по тематиката.

„ Имайки поради какъв брой волатилна е цената на акциите, има доста акционери, които биха заложили на конвертируеми акции “,  разяснява портфолио управител във компания, която е част от десетте най-големи акционери на Tesla. Инвеститорът твърди още, че компанията, от която е част, е склонна да влага в сходен вид акции, само че резервира анонимна самоличността си, защото не е получил позволение да приказва от името на компанията.

Продължението на разбора четете в Bloomberg TV Bulgaria.
По публикацията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР